E-ITSPEA enda valitud teema 3: Satelliitinternet

Satelliitinternet


Tänapäeva digitaalses ajastus on kiire ja usaldusväärne internetiühendus muutunud hädavajalikuks. Kuid paljudes maapiirkondades ja kaugel asuvates piirkondades jäävad inimesed sageli ilma kvaliteetsest internetiühendusest. Siinkohal astub lavale uus tehnoloogia, mis lubab ulatuslikku ja kiiret internetiühendust isegi kõige kaugemates piirkondades. Selles artiklis uurime lähemalt satelliitinterneti potentsiaali ja selle mõju ülemaailmsele ühenduvusele. 


Satelliitinterneti tehnoloogia: 

Satelliitinternet kasutab side satelliite, mis on paigutatud orbiidile ümber Maa. Need satelliidid suhtlevad spetsiaalsete maa-aluste jaamadega, mis saadavad ja vastavad signaale. Kui inimene soovib internetiühendust, saadab nende arvuti või nutiseade signaali maa-pealse jaama kaudu, mis omakorda suhtleb satelliidiga kosmoses. Seejärel edastatakse andmed satelliidilt tagasi maale, võimaldades kasutajatel sirvida veebi, suhelda teiste inimestega jne. 


Satelliitinterneti eelised: 

Üleilmne kättesaadavus: Satelliitinternet muudab kiire internetiühenduse kättesaadavaks ka kõige kaugemates piirkondades, kus traditsioonilised juhtmeta või kaablipõhised võrgud puuduvad. 

Kiirus ja jõudlus: Uusima tehnoloogia kasutamine võimaldab satelliitinternetil pakkuda kiiret ja stabiilset ühendust, mis võib olla võrreldav või isegi ületada traditsiooniliste juhtmega või mobiilsidepõhiste teenuste kiirust. 

Vastupidavus loodusõnnetuste suhtes: Kuna satelliidid on kosmoses, ei mõjuta neid loodusõnnetused nagu tormid, maavärinad või üleujutused, mis võivad maapealseid infrastruktuure kahjustada. See tagab püsiva ühenduvuse isegi hädaolukordades.


 Mõju ülemaailmsele ühenduvusele: 

Satelliitinternetil on potentsiaal märkimisväärselt mõjutada ülemaailmset ühenduvust. See võib muuta elu maapiirkondades ja äärepoolsetel aladel, võimaldades inimestel juurdepääsu e-õppele, kaugtööle, tervishoiuteenustele ja paljudele teistele olulistele teenustele, mida pakub digitaalne maailm. Lisaks võib see aidata kaasa majanduslikule arengule, suurendades ettevõtete ja kogukondade võimalusi turustada oma tooteid ja teenuseid ülemaailmsele turule. (2)


SpaceX Starlink satelliidid orbiidil (1) 



Allikad:

1 - https://live.staticflickr.com/65535/50005215628_f3225fd31e_b.jpg

2 - https://www.forbes.com/home-improvement/internet/what-is-satellite-internet/


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA 1: Kolm põnevat IT-lahendust

E-ITSPEA 2: Kaks erinevat nähtust Interneti varasemast ajaloost

E-ITSPEA 3: Kahe traditsioonilise meedia kanali või väljaande analüüs